Den globale efterspørgsel på energi vokser årligt med 1-2 pct., og verdens energiforbrug vil formentlig være 65 pct. højere i 2050. Det bliver vanskeligt, hvis ikke umuligt, at omstille verdensøkonomien til vedvarende energi inden for denne korte periode.
Moores lov har spillet en central rolle i forøgelsen af produktivitet og udviklingen af forretningsmodeller og dermed i den økonomiske vækst for verdens vigtigste selskaber.
De globale forsyningskæder er i op-brud. Kritiske sektorer som elektronik og sundhed vil i fremtiden være opdelt i to særskilte forsyningssystemer i hhv. USA og Kina.
Følgerne kan blive kortvarige og afdæmpede, men de kan også blive længerevarende og mere alvorlige. COVID-19 udfordrer opfattelsen af, hvordan et kriseforløb almindeligvis forløber.
Vores trendbaserede, tematiske investeringstilgang gør, at vi kan skelne markedsstøj fra dét, der reelt er varig viden, som kan akkumuleres og over tid og skabe grobund for en dybere investeringsindsigt.
Overgangen til en cloud baseret infrastruktur er i stigende grad en vigtig og strategisk priorit for de fleste selskaber. Dette bliver en gennemgribende forandring over de næste mange år.
Europæiske aktier har klaret sig markant dårligere end amerikanske aktier i det seneste årti. Vi vurderer, at dette er et resultat af sammensætningen af aktiemarkederne, hvor Europa ikke har tilstrækkelig mange store vækstselskaber samt udviklingen i de europæiske banker.
Demografiens indflydelse på aktier og realrenter relateres ofte til de direkte effekter på forbrugsmønstret. Vi vurderer, at den indirekte effekt via økonomiske og finansielle kanaler betyder endnu mere.
Amazon er i stigende grad en tsunami, der potentielt rammer alle sektorer. Men hvorfor sker det, og hvad skal der til for at stoppe denne mastodonts dominans?
Den konstante vækst i computerkraft, datalagring, kommunikationsnetværk og digitale platforme nu er så kraftig, at der skabes en eksplosiv udvikling.